Fängelse för mordförsök i Söderfors

En 19-årig Söderforsbo som stått åtalad för att brutalt ha misshandlat en 30-årig man dömdes i dag vid Tierps tingsrätt för försök till mord. Rätten ser mycket allvarligt på brottet och dömer 19-åringen till fängelse i 4 år och 6 månader.

Den 22 november förra året var 19-åringen tillsammans med sin flickvän på restaurangen Aspendos i Söderfors. Han hade druckit en del alkohol och fortsatte att dricka på restaurangen.


Efter ett tag uppstod ett bråk mellan 19-åringen och en 30-årig man som också befann sig i lokalen. Bråket pågick en stund och fortsatte sedan utanför restaurangen.


På en parkerinsplats utanför restaurangen ger sig sen 19-åringen på 30-åringen igen. Den här gången använder han ett basebollträ. Han slår 30-åringen över bröstkorgen och i huvudet även när han ligger ner och inte kan försvara sig. Misshandeln är så grov att 30-åringen blir medvetslös.


19-åringen själv uppger att han var så berusad att han bara har vaga minnesbilder av vad som hände. Han var förbannad på 30-åringen och ville ge honom ordentligt med stryk, men förnekar att han skulle försökt mörda honom.


Tingsrätten anser att 19-åringen visat särskild häsnysnlöshet och råhet när han med brutal kraft slagit mot den liggande 30-åringen med ett basebollträ.


Rätten anser att han varit likgiltig för om han skulle döda honom eller inte. 19-åringen är dömd vid fyra tillfällen tidigare bl a för misshandel. Förutom fängelse döms han till att betala ett skadestånd till 30-åringen på drygt 158 000 kronor.