Fortsatt rättegång i Enköping

I rättegången mot dom sju politikerna i Enköpings miljönämnd hade ordföranden och centerpartisten Kjell Johansson i dag svårt att förklara varför nämnden flera gånger låtit bli att åtalsanmäla företag som inte utfört obligatoriska miljökontroller.
När rättegången mot dom sju politikerna i Enköpings miljönämnd idag gick in på sin andra dag var det åklagaren Eva-Lotta Johanssons tur att höra dom åtalade. Miljönämndens ordförande Kjell Johansson fick gång på gång frågan från åklagaren varför han och nämnden inte följde miljöinspektörernas begäran om att bötfälla och åtalsanmäla dom företag som inte utförde sina miljökontroller av t ex kylanläggningar. Enligt miljölagen skulle ju nämnden bötfälla och åtalsanmäla, framhöll åklagaren. Kjell Johansson sa ofta att han inte mindes eller att han inte visste och inte kom ihåg hur diskussionerna i nämnden gått och hur nämnden kommit fram till sina beslut. Men han svarade också ibland att det handlade om ringa brott. Förhör hölls också i dag med andra åtalade i nämnden. Rättegången beräknas pågå i ytterligare tre dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista