Basket

Korg ur för Sallén

Sallén hade chansen att lämna Luleå helt bakom sig i spelet om den sista semifinallpatsen i damligan, men misslyckades efter förlust hemma med 58-67.

Det var en nervöst genomförd match av båda lagen med mycket stegfel och missade skott. I slutändan lyckades dock Luleå få till sitt trepoängsskytte, något som föll avgörandet. Sallén, å andra sidan, sköt korg ur gång på gång, något som inte håller i ett slutspel.

Sallén halkade efter redan i matchinledningen, och lyckades sedan aldrig få grepp om spelet ordentligt. I tredje quartern ryckte Luleå, och då först vaknade hemmalaget till och spelade det försvarsspel som de tidigare visat. Tyvärr höll dock inte offensiven samma klass, och Luleå kunde hålla undan och vinna.

Det Sallén kan ta med sig är att Chioma Nnamaka, trots för kvällen felinställt skytte, ser ut att börja ta på sig den ledarroll hon är kapabel till, samt att man faktiskt har två av tre segrar i kvalspelet, så semifinalplatsen finns fortfarande i egna händer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista