Flustret kan bli kontorslokaler

Anrika restaurang Flustret i Uppsala kan komma att byggas om till kontor eller hotell. Detta efter att restaurangverksamheten efter flera dåliga år gått i konkurs med skulder på tre miljoner kronor.
Därmed kan en hundrafemtio år lång nöjesepok komma att ta slut. Flustret har bedrivits restaurangverksamhet utan uppehåll ända sedan 1850-talet och det är därmed Uppsalas äldsta krog. Det som började i mitten av 1800-talet med slänggunga och kägelbana kom under den legendariska krögarfamiljen Svanfeldt att utvecklas till en av Uppsalas finare krogar. Under femtiotalets ljumma somrar var Flustret studenternas och borgerskapets tillhåll efter det att nationerna stängt om våren. Senare, under Carlo Tangars ägarskap gjordes Flustret om till dansbandskrog. Dom senaste åren har profilen varit otydlig och i fredags begärde sig företaget som drev restaurangen i konkurs. Och med tre miljoner i skulder, säger konkursförvaltaren till Upplandsnytt att han inte vill driva restaurangverksamheten vidare. Istället har nu ägarna till fastigheten Flustret börjat undersöka om det istället skulle kunna bli hotell eller kontor i det gamla danspalatset. Men kulturhistoriska värden kan komma emellan, säger Brita Kristiansen som är bygglovsarkitekt på stadsbyggnadskontoret i Uppsala
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".