Hög chef i Uppsala kommun avgår efter konflikt

Chefen för gatu- och trafikkontoret i Uppsala, Jan Graffner, slutar på sin tjänst efter en lång konflikt med ordföranden och vice ordföranden i nämnden han arbetar under. Det meddelade han personalen på kontoret i går.

Droppen för Jan Graffner kom i slutet av förra året när politikerna öppet riktade hård kritik mot honom i media.


- Jag känner inte samma glädje att arbeta i den funktionen som jag tidigare har gjort, säger Jan Gaffner till Upplandsnytt. Det fanns en artikel i Uppsala Nya Tidning i december. Den är givetvis grunden till mitt avhopp, fortsätter han.


I princip ända sedan den nya gatu- och trafiknämnden i Uppsala bildades för ett år sedan har det varit problem i samarbetet mellan chefen för tjänstemännen, Jan Graffner, och politikerna i nämnden.


Ett exempel är cirkusen kring Fyrisfestivalen i våras som Upplandsnytt rapporterade om, där nämndens ordförande Hilde Klasson och Jan Graffner lämnade helt olika besked om den skulle få tillstånd eller inte.
Det hela slutade med att festivalen blev av trots att politikerna menade att de mycket tydligt sagt nej.
Och det är det här som politikerna varit kritiska till, de har tyckt att det de beslutat inte genomförts och dessutom att det tagit alldeles för lång tid innan de fått information om viktiga frågor.


Den här kritiken leverarade nämndens ordförande Hilde KLasson och vice ordförande Liv Hahne öppet i media i slutet av förra året och det var enligt Jan Graffner då som han tappade lusten att gå till jobbet...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".