Världsmästare i SM-final

I helgen blir det bandyfest på Studenternas i Uppsala. Herrarnas SM-final spelas på söndag och där möts bland annat Patrik Nilsson i Hammarby, och Andreas Westh från Bollnäs.

Patrik Nilsson i Hammarby, och Andreas Westh från Bollnäs har bland annat spelat tillsammans i landslaget och är världsmästare båda två. SM-finalen är inget nytt för Hammarby, men Bollnäs har inte varit i final sedan 1950-talet.

– Det är en väldigt lång resa att gå till final men vi har jobbat med den målbilden hela året egentligen. Vi har verkligen trott på det och det måste man göra annars kan man inte gå till final. Visst har det funnits med hela vägen, och nu när vi är där är det helt fantastiskt, säger Andreas Westh

Hammarby var ju mer eller mindre väntade att gå till final, förväntade ni er själva det?

– Det är en jättelång resa och vi har haft det som mål och pratat om det hela tiden. Vi var utmålade som en av favoriterna men det är inget som föutsätter att man tar sig dit bara för att man är favorit. Fruktansvärt skön att vara där, det ska bli grymt kul, säger Patrik Nilsson som spelar i Hammarby.

Janne Blomqvist
janne.blomqvist@sr.se