Politiker får kritik efter Graffneravhopp

Beskedet att gatu- och trafikkontorets chef Jan Graffner säger   upp sig får nu stadsdirektören i Uppsala att reagera.

- Jag tycker det var onödigt. Jag tycker att man ska kunna diskutera sådant här internt och hitta lösningar. Jag hoppas vi har lärt oss att inte göra så här i fortsättningen.


Kenneth Holmstedt tycker att politikerna gjorde fel när de öppet kritiserade Graffner i en tidningsartikel. Upplandsnytt berättade i morse om hur den långdragna konflikten mellan chefen för gatu- och trafikkontoret, Jan Graffner, och den politiska nämnden nu gått så långt att han tänker sluta som chef. Konflikten har bland annat handlat om att politikerna tyckt att förvaltningen gjort helt andra saker än vad nämnden velat, och att politikerna inte fått information om viktiga frågor tillräckligt snabbt.


I en artikel i Upsala nya tidning i slutet av förra året beskrev både nämndens ordförande Hilde Klasson och vice ordföranden Liv Hahne problemen, Liv Hahne menade till exempel att flera tjänstemän sagt till henne att kontoret fungerade dåligt under Graffner. Det här blev droppen för Graffner som nu alltså valt att säga upp sig.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".