Polisjakt på E18

Ett polisingripande som startade under eftermiddagen i Uppland fick sitt slut på E18 i höjd med Sörstafors efter en biljakt med flera poliser och helikopter inblandade.

Ärendet startade med att polisen i Strängnäs fick i uppdrag att föra en man i 30-årsåldern till en psykiatrisk inrättning.

Men mannen ville annorlunda och hotade poliserna och rymde från platsen.

Han stal en bil och började köra ifrån poliserna som tog upp jakten. Färden gick först kors och tvärs i Uppland och fortsatte sedan över länsgränsen till Västmanland.

– En polisbil låg framför mannens bil för att dämpa farten och andra följde efter. Vi hade också en polishelikopter i luften som följde den flyende mannens bil, säger Maria Rupla, KC-befäl i Västmanland.

Så småningom lyckades polisen få stopp på mannens bil när vägen smalnade av och han inte kunde undkomma.

Manen greps, i samråd med polisen i Uppland, misstänkt för bland annat grovt olaga hot och grov vårdslöshet i trafik. Han fördes till polishuset i Västerås för vidare transport till Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista