Historisk match i kväll

I kväll spelas en historisk ishockeymatch i Gränbyhallen. Det tredje och sista mötet mot Malmö i play off 2, avgör om Almtuna går vidare till kvalserien och får möta Leksand hemma på söndag, eller om det är slutspelat för den här säsongen.

Det står 1-1 i matcher, efter Malmös hemmavinst i tisdags med 2-1 och Almtunas hemmaseger i går kväll med 4-1.

– Jag har alltid sagt att hemma- eller bortaplan inte har så stor betydelse, speciellt inte under slutspel. Men det har visat sig under säsongen att grabbarna kanske känner sig mer bekväma hemma än borta. I slutet på säsongen vände vi den trenden och vann tio raka matcher varav fem på bortaplan. Det är svårt att säga, men det borde vara en fördel, säger Almtunatränaren Jonas Rönnqvist, som tillsammans med Bert Robertsson, i dag tog emot Sveriges Radio Upplands sportpris för 2009.

Det är mycket halldiskussioner, att det ska byggas nya arenor, men som Gränbyhallen är i dag kan vara en fördel?

– Ja, så kan det kanske vara att ju skitigare och tråkigare hall man kommer till som bortalag ju tråkigare är det att spela, och ju sämre förutsättningar får man. Men en ny hall måste till i den här stan, så enkelt är det. Det är inget att diskutera, och det är bara att hoppas att alla inser det.

Janne Blomqvist
janne.blomqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista