Innebandy

Sten Sture förlorade kvalseriepremiären

Det blev förlust för Sten Sture i den första matchen i kvalseriespelet om en plats i Elitserien. Gästande Karlstad vann med 5-3.

Karlstad började matchen i ett rasande tempo och gjorde två mål redan i de första minuterna.
Det första målet gjordes av Caroline Persson efter 1.48 och det andra av Pernilla Haglund efter 3.14. Men Sten Sture kom igen snabbt efter Karlstads chocköppning och bara en minut efter 2-0 målet reducerade Emilie Ljung till 2-1.
Det syntes att de båda lagen kom från olika divisioner. Karlstad hade ett stabilare spel och var bättre på att hålla i bollen.  Samtidigt pressade de Sten Sture under deras anfall och fick de att tappa bollen ett antal gånger.
Skottstatistiken i den första perioden slutade 7-6.

I andra perioden var det Sten Stures tur att göra ett snabbt mål. Efter 1.20 kvitterade Charlotte Karlberg till 2-2. Det tidiga målet gav hemmalaget självförtroende, de höll bollen bättre och hade bättre passningsspel än i den första perioden. Deras uppsving i spelet gjorde istället att Karlstad fick problem med sitt spel.
Men en utvisning i den nionde minuten ändrade den bilden. Karlstad utnyttjade sitt power play på bästa sätt och gjorde 3-2 genom Jennie Andersson efter 9.15.
Efter det tog gästerna kommandot och ett par minuter senare, efter 11.36, ökade Moa Wieveg på ledningen till 4-2.
En minut senare var det Karlstads tur att få en spelare utvisad och Sten Sture kunde under sitt power play reducera till 4-3.
Resterande del av perioden var det jämnt spel, men det blev inga fler mål.
Skottstatistiken i andra perioden slutade 10-6 till Sten Sture.

Den tredje perioden började avvaktande från båda lagen och inget av laget tog riktigt kommandot. Men ju längre perioden led desto mer började Karlstad ta greppet om spelet. De
hade ett mer harmoniskt och stabilt spel och deras erfarenhet från Elitserien visade sig. De gjorde färre enkla misstag och det var en av de faktorer som avgjorde matchen.
Det avgörande målet kom också på en försvarsmiss från Sten Sture då Karlstad fick en gratischans och Ia Kaugesaar kunde göra 3-5.
Trots power play mot slutet av matchen gjorde inte Sten Sture något mål. Alldeles i slutet tog de ut målvakten, men det var närmare ytterligare ett mål för Karlstad än något för Sten Sture och matchen slutade 5-3 till gästerna.
Skottstatistiken i tredje perioden slutade 8-8. 

Nästa match för Sten Sture är mot Örebro på söndag.
Två av de tre lagen i kvalserien går upp till Elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista