Bandy

SM-guld till AIK i bandyfinalen

AIK vann damernas bandyfinal mot Nässjö på Studenternas. Bland de glada spelarna i AIK fanns två Uppsalabor; Malin Bromark och Matilda Höjding.

-Det är riktigt kul. Det är här på Studenternas man har växt upp och lärt sig åka skridskor. Jag har inte riktigt fattat det än, men det kommer väl snart, säger Malin Bromark glatt.

-Det känns skitbra, det är hur kul som helst och det var ju mycket folk också, säger Matilda Höjding.   

AIK var det bästa laget genom hela finalen. I första halvleken var laget helt dominerande och Nässjö skapade i stort sett ingenting. Nässjö hade ett par gånger chansen att komma helt fria, men enkla missar förstörde de chanserna.
AIK var bättre i det mesta. De pressade högt uppe på Nässjös planhalva och stressade Smålandslaget till misstag.
2-0 till AIK efter den första halvleken var i underkant, de hade bland annat två bortdömda mål och en rad chanser.

I andra halvleken fortsatte Solnalaget ånga på. De gjorde snabbt 3-0 och i det läget såg inte Nässjö ut att kunna erbjuda något större motstånd alls. Men drygt tjugo minuter in i halvleken gjorde Nässjö två snabba mål och det såg ut att kunna bli match igen.
Drygt tio minuter senare gjorde dock AIK 4-2 och då släcktes mycket av Nässjös hopp.
Laget gjorde sen varsitt mål och matchen slutade 5-3 till AIK. En rättvis seger för Solnalaget som därmed bärgade sitt 13 SM-guld på damsidan.
- Vi hade en bättre defensiv och vi jobbade mer som ett lag, det tror jag var det som avgjorde idag, säger Malin Bromark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".