Älvkarleby

Lars Skytt (S) petas

Älvkarlebys socialdemokratiske kommunalråd Lars Skytt petas av sina partikamrater efter tolv år.

Han kan inte bli kommunalråd efter valet även om socialdemkraterna skulle fortsätta vid makten.

Ordföranden i socialdemokraternas valberedning, Björn Karlsson säger till arbetarbladet att de är nöjda med Lars Skytt, men att det är dags för en kvinna. Det blir Inga-Lil Tegelberg, som idag sitter i kommuntyrelsen som blir partiets förstanamn.

– Jag hade själv hoppats på att få vara kvar fyra år till, men partiet har beslutat att ändra på det, och det får man acceptera i en sådan här demokratisk process.

Vad tänkte du när du fick höra det första gången?

– Man blir ju ganska tom, man känner att man har mer att ge och man tycker att man rycker undan mattan under fötterna, säger Lars Skytt.

Vad ska du göra efter valet?

– Jag kan inte ge något svar på det i dagens läge, men jag kommer att fortsätta att jobba på något sätt. Partiet vill att jag blir ordförande i fullmäktige och det är väl möjligt att jag accepterar det.

Vad är orsaken till att du gärna hade velat vara kvar?

– Jag känner att jag har mycket mer att ge. Vi har jobbat i 12 år nu, vi vänt kommunens ekonomi och har ganska bra förutsättningar att gå vidare. Vi kommer att besluta om en ny, förhoppningsvis, förvaltnings- och politisk organisation, vi kommer välja en ny kommunchef. Det hade kunnat bli ytterligare fyra spännande år om man själv fått välja när man vill sluta.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".