Westholm oroad

Landstingsdirektören i Uppsala Kerstin Westholm är oroad över den senaste tidens konflikter mellan ledning och personal på Akademiska sjukhuset, som hon befarar kan ha skadat sjukhusets anseende. Vad anser du om detta? Tyck till här!

Den senaste i en rad av stormar är ett beslut om ändrade ob-tillägg som fått över 100 undersköterskor att DO-anmäla arbetsgivaren för diskriminering .
- Jag är bekymrad över situationen, säger Landstingsdirektören Kerstin Westholm.

Stormarna har varit många på Akademiska sjukhuset det senaste året. Sjukhusdirektören Marie Beckman Suurküla har efter personalprotester tvingats dra tillbaka två stora omorganisationer hon planerade, hon och övriga sjukhusledningen har tvingats kompromissa på barnonkologen efter att sjuksköterskor sa upp sig i protest mot förändrade arbetsvillkor, och i går berättade Upplandsnytt att 106 undersköterskor DO-anmält arbetsgivaren för diskriminering i en konflikt om ersättningsnivåer. På Radio Upplands hemsida beskrev en insändare - Läkare med över 25 år på UAS - situationen på Akademiska som anarki. "Ingen vet vad sjukhusdirektören gör eller var hon är och därför blir det strul överallt", skrev läkaren. Marie Beckman Suurküla har i intervjuer inte tyckt att hon själv behöver komma ut på avdelningar och diskutera med personalen:
- Jag har underställda chefer som ska ta hand om den här typen av situationer.

Många anställda vill prata med sjukhusdirektören, men de ser henne aldrig på golvet?
- Det är bekymmersamt att höra det, säger Kerstin Westholm.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista