Flustrets inventarier säljs

Efter Uppsalarestaurangen Flustrets konkurs, som Upplandsnytt berättade om i morse, står det klart att det åtminstone tills vidare är slut med restaurangverksamhet på den anrika krogen.
Det som fått konkursförvaltaren Anders Norman att fatta sitt beslut är att det pågår en tvist mellan fastighetsägaren Barbro Rehnström och ägarna till det företag som drivit restaurangrörelsen och som alltså nu gått i konkurs. Fastighetsägaren hävdar att restaurangrörelsen är skyldig stora penningsummor, och därmed finns inga förutsättningar för att nån annan ska kunna ta över nuvarande verksamhet. Därför kommer Anders Norman nu att sälja inventarier och annan egendom som tillhör krogrörelsen för att betala fordningsägarna så långt det går. Fastighetsägaren Barbro Rehnström vill sälja fastigheten och har begärt att Flustret ska få tillstånd att inrymma hotell eller kontor. Till åtminstone det senare krävs nytt politiskt tillstånd från byggnadsnämnden. Idén kommer säkert att väcka hårt motstånd
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista