Cigarettsmugglare fick sitt straff

Den baltiske chaufför som försökte smuggla 1,5 miljoner cigaretter genom tullen i Kapellskär i november förra året, fick idag sin dom vid Norrtälje Tingsrätt.

Det var den 16:e november förra året som chauffören stoppades med 1,5 miljoner cigaretter i lasten på den trailer han körde. Enligt handlingarna skulle lasten egentligen innehålla 66 pallar med madrassöverdrag som skulle till ett snickeri i Småland. Men chauffören och hans last tvingades genomgå en rutinkontroll, och då upptäckte man under madrasserna i femtio av lådorna något helt annat. Värdet i tull och skatt på partiet ligger runt 2 miljoner 200 000 kronor.


Chauffören hävdar att han är oskyldig
Enligt chauffören själv var det inte han som lastade in cigaretterna i lastbilen och han har inte varit del av någon organiserad smugglingsverksamhet. Men rätten anser det inte som troligt att någon skulle lasta in cigaretter till ett så stort värde i en lastbil där föraren inte har vetskap om vad som finns i lasten. Därför döms chauffören till ett och ett halvt års fängelse.


Kontakta reportern:
erik@audionaut.com


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".