Nya gripanden i Knutby förvånar inte

I går anhölls ju en pastor i Knutbys Filadelfiaförsamling och hans älskarinna för inblandning i mordet och mordförsöket för knappt tre veckor sen. Advokaten Christer Söderberg, försvarare åt den redan tidigare häktade 26-åriga kvinnan, säger nu att han inte är förvånad över utvecklingen.

 -  Det var väl överraskande att det var just den här konstellationen av två personer som har tagits in, säger Christer Söderberg, men med facit i hand så börjar nu en bild målas upp som är högintressant.


 - Jag har haft frågetecken kring detta och även diskuterat med min huvudman om detta. Jag är inte förvånad.


När polis och åklagare i går eftermiddag höll presskonferens i Uppsala var alltså den stora nyheten att den pastor som är make till den mördade kvinnan gripits och anhållits. Han är misstänkt för mord och mordförsök alternativt medhjälp till brotten. Och samtidigt anhölls hustrun till den skottskadade 30-årige mannen, misstänkt för stämpling eller medhjälp till mordet och mordförsöket.


De två ska ha haft en kärleksaffär och tros nu ha påverkat den häktade 26-åriga kvinnan till att utföra dåden i Knutby. Den 26-åriga kvinnans advokat berättar hur hon i går förmiddag reagerade på beskedet om dom nya anhållandena


 - Hon kände inte till något förhållande mellan de här två personerna som nu har gripits, men hon uttryckte väl heller ingen förvåning kring det.


Krismöte i Filadelfiaförsamlingen


Sent i går kväll träffade flera av Pingströrelsens pastorer och ledare från Stockholm, Uppsala och Norrtälje Knutbyförsamlingens pastorer och medlemmar i ett krismöte. Enligt Sten-Gunnar Hedin från Filadelfiaförsamingen i Stockholm kunde man konstatera att Knutbyförsamlingens förtroende för församlingens ledarskap fortfarande är mycket starkt.


Ett resultat av gårdagskvällens möte är att pastorn i pingstförsamlingen i Norrtälje, Monica Winerdal, utsetts till kontaktperson mellan Knutbyförsamlingen och pingströrelsen.