Fängelse för förskingring

Det blev fängelse i ett år och två månader för den tidigare anställde på Enköpingsposten som åtalats för att ha förskingrat över en halv miljon kronor från företaget.
Idag föll domen i Enköpings tingsrätt mot den kvinna som åtalats för att ha förskingrat drygt 650 000 kronor från Enköpingsposten. Hon dömdes för grovt bedrägeri och fängelse i 1 år och 2 månader. Det var mellan mellan 1993 och 1999 som kvinnan ostört kunde låta pengar från prenumeranter glida ner i sina egna fickor. Prenumeranterna fick sina tidningar men dom kontanter som Enköpingsposten skulle ha fått fanns inte redovisade i bokföringen. Kvinnan erkände förskingring av 6000 kronor sommaren 1999, men nekade till att hon skulle ha förskingrat så mycket som 650 000 - även om det fastslagits att förskingringen gjorts från hennes dator. I samband med att hennes bedrägerier uppdagades sa kvinnan upp sig från tidnigen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".