Större undersökning av Knutbymisstänkt

Den 26-åriga kvinna som häktats misstänkt för att ha mördat en tre år yngre kvinna i Knutby ska gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning. Det har Uppsala tingsrätt beslutat.

- Kvinnans erkännande och utlåtandet i den så kallade paragraf 7-undersökningen ligger till grund för tingsrättens beslut, säger lagman Erik Lempert till TT.


Psykiskt störd
Paragraf 7-undersökningen, som är en liten psykundersökning, visar att kvinnan kan ha varit allvarligt psykiskt störd när mordet förövades. Kvinnan och hennes försvarare har gått med på att låta henne gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning. Enligt tingsrätten ska undersökningen börja så snart som möjligt och ta omkring en månad.


 Kvinnan satt på måndagen fortfarande hos polisen i Uppsala där förhör med samtliga tre häktade i mordutredningen hölls. Den 26-åriga kvinna som misstänks för stämpling till mord i Knutbydramat har överklagat häktningsbeslutet av henne. Svea hovrätt väntas pröva misstankarna först på tisdagen.


Dykningar återupptas
- Hon är bestört över anklagelserna och bedrövad över att sitta häktad. Hon säger sig inte ha något med mordet att göra, säger advokat Roger Häggquist till TT. Mordvapnet, en revolver, saknas fortfarande. Kustbevakningen beslöt på måndagen att återuppta sökandet under Ölandsbron. Kvinnan som erkänt mordet har berättat att hon kastat revolvern från övre delen av Ölandsbron.


- Det är åter isfritt under bron och fyra dykare börja söka under måndagseftermiddagen, säger Joakim Håkansson, vakthavande befäl vid Kustbevakningen i Karlskrona. Sökandet inleddes 22 januari men avbröts samma dag eftersom isläget på platsen förvärrats.


Kjell Rynhag/TT