Musikens hus svajar

Det verkar allt mer osäkert om det blir en konsert- och kongressanläggning i Uppsala. Efter ett möte i går kväll lutar kristdemokraterna åt att rösta nej. I så fall hänger allt på folkpartiet.

För att Uppsalas konsert- och kongresshus ska bli av så krävs att minst tre av de fyra partierna som legat bakom planerna röstar ja i fullmäktige. Efter ett möte i går kväll så ställer kristdemokraterna hårda krav för att de ska säga ja. De kräver att kommunen ska ta mindre lån när bygget av Musikens hus ska betalas. I stället vill KD att kommunen säljer fastigheter, mark, eller bolag för mellan 275 och 300 miljoner kronor, betydligt mer än de 200 miljoner som nu är tänkt.

Folkpartiet tar ställning i slutet av månaden. Viktigast för dem är att se om det går att få in 200 miljoner kronor på att sälja ut kommunal egendom. Men kommunalrådet Jan- Ove Jerrestål säger att han inte ställer sig bakom kd:s krav på att mycket mer måste säljas.

- Jag utesluter inte att vi inom några år kommer att diskutera att vi ska sälja mer. Men i dagsläget tror jag att det är svårt att få fram så mycket som kristdemokraterna föreslår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".