Hårda tag på Knutby skola utreds

Skolverket vill nu veta hur Uppsala kommun har hanterat problemen på Knutby skola. Efter en anmälan om kränkande behandling av elever gjorde Skolverket ett oanmält besök på skolan.

En lärare som tidigare jobbat i Knutby anmälde nyligen skolan till Skolverket. Hon menade att en del lärare använde hårdhänta metoder och hade ett gammeldags synsätt på barn och hur det ska vara i skolan.

Sedan Skolverket gjort ett oanmält besök i Knutby är man  oroad över situationen. Frågan nu är nu vad kommunen gjort för att komma till rätta med problemen. Uppsala kommun får en dryg vecka på sig att besvara en rad frågor till verket. Bland annat vill utredarna veta hur man säkerställer att elever som behöver särskilt stöd verkligen får det. Om kommunen har handlingsplaner för att komma åt kränkande behandling av elever. När man fick veta att det fanns problem på skolan i Knutby och vad som har gjorts åt situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista