Fotboll

Sirius tar emot Dalkurd

I eftermiddag har Uppsalalaget Sirius hemmapremiär i fotbollens division 1. Motståndare är Dalkurd från Dalarna, som är ett av seriens mest omtalade lag. Sedan 2005 har de varit seriesegrare varje år.

2005 vann Dalkurd division 6 och sedan har de alltså vunnit sin serie och klättrat upp en division varje år. Klubbens lite kaxiga mål i år är att fortsätta på samma sätt och alltså vinna även division 1.

En offensiv inställning och kompetent folk är en del av framgångsreceptet, och laget har genom åren gjort många mål. Dalkurd innehar faktiskt svenskt rekord i antal gjorda mål under en säsong i division 4 eller högre - 126 mål på 22 matcher.

I norrettans första omgång spelade Dalkurd oavgjort 0-0 mot Västerås, medan Sirius ju förlorade med 2-0 uppe i Umeå. I dag möts de alltså på Studenternas - hur det går hör du förstås i Radio Upplands sportsändning efter klockan fem i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista