Poliser vill lära sig av misstag

Tre av fyra poliser vill införa ett system där man lär sig av sina misstag. Det visar en undersökning som Polisförbundet idag presenterar. Samtidigt lanseras ett tärningsspel som få poliserna att bli bättre på etik och moral. Vad tycker du om detta? Tyck till nedan!

Fackföreningen vill komplettera de nuvarande disciplinåtgärderna varning, löneavdrag och avsked med ett lärandesystem där polislegitmationen kan dras in tillfälligt eller permantent.

- Det förutsätter att poliser vågar prata om sådant som går fel utan att detta alltid leder till bestraffning. Polisorganisationen måste också präglas av transparens och öppenhet, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Samtidigt lanserar fackföreningen spelet Moralmatchen där det är tänkt att de polisanställda, genom att kasta tärning och svara på frågor i grupp, ska bli bättre på på etikfrågor.

- Det här är Polisförbundets bidrag till en professionell polis, Jan Karlsen i en kommentar.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista