Bensinmackar länsas på pengar

De senaste veckorna har flera bensinmackar i Uppland fått sina sedelautomater länsade på pengar. Polisen misstänker att det är samma personer som ligger bakom stölderna men har inga spår efter tjuvarna.
Heby, Björklinge, Månkarbo, Almunge, Vreta, Rasbo - alla är de platser i Uppland vars bensinmackar de senaste veckorna utsatts för stölder. Gärningsmännen har borrat upp låsen till sedelautomaterna för att komma åt pengarna. Jonas Eklund som driver bensinmacken och lanthandeln i Lunda norr om Arlanda, har på kort tid utsatts för två sedelautomatsstölder. - Det är för jäkligt att man inte får ha grejorna i fred, säger han till Upplandsnytt. Uppsalapolisen misstänker att det finns ett samband mellan brotten men har inga spår efter tjuvarna. Stöldvågen innebär också försämrad service för de boende på landsbygden. För att få stopp på stölderna har nämligen flera av de drabbade bensinmackarna nu stängt sina sedelautomater på nätterna och det går bara att tanka med kort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista