Polisförhör om Knutbypastorns första frus död

I dag har det gått en månad sedan mordet och mordförsöket i Knutby, men den här dagens polisarbete har i hög grad varit inriktat på det tidigare dödsfallet, då pastorns första hustru dog 1999. Flera förhör har genomförts och Rikskriminalens experter är också inkopplade.

Christer Nordström på Uppsalapolisen berättar att man hämtat in fem personer till polishuset i Uppsala för förhör om dödsfallet 1999.

- De personer är inte misstänkta för något, men det har varit viktigt för polisen att frhöra dem inne i på polishuset.

Uppsalapolisen har alltså den här veckan på allvar tagit itu med den återupptagna utredningen av det mystiska dödsfallet den 18 december 1999, då den häktade pastorns första hustru dog i badrummet. Då avskrevs dödsfallet som en olycka.

Den häktade pastorn hör själv inte till de fem personer som förhörts i dag för att försöka bringa klarhet i vad som hände den gången.

I polisens kraftsamling ingår också att expertis har inkallats från rikskriminalen, och de fanns med när polisen i går genomförde en rekonstruktion på plats i villan i Gränsta i Knutby. Rikskriminalens granskning av materialet från det dödsfallet sker utifrån kriminaltekniska och rättsmdeicinska utgångspunkter och ska bara behöva ta några dagar, säger rikskriminalchefen, Uppsalabon Lars Nylén, till Upplandsnytt.


Kontakta reportern:
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista