Skeptiker kan fälla Musikens hus

Även om tre partier nu ser ut att ställa sig bakom förslaget på ett konsert- och kongresshus i Uppsala, så kan det fortfarande bli ett nej i fullmäktige. För i alla japartierna finns ledamöter som är skeptiska.

Efter att folkpartiets representantskap med stor majoritet på tisdagen beslutade att rekommendera sina fullmäktigeledamöter att säga ja till Musikens hus, verkar det nu finnas en tydlig majoritet i kommunfullmäktige. Men skeptiker i partierna kan vända det hela.

Vänsterpartiet har tidigare beslutat att säga ja och socialdemokraterna väntas göra det också. Tillsammans med folkpartiet  har  ja- linjen nu tillsammans 52 av fullmäktiges 81 mandat - såldedes en rätt betryggande majortiet.

Men i alla tre patier finns fullmäktigeledamöter som är skeptiska. När fullmäktige förra gången tog ställning till ett färdigt förslag om ett Musikens hus - 1993, så var det just det faktum att några ledamöter gick emot sin egen partilinje som fällde avgörandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".