Folkpartiet utan folk

Folkpartiet i Tierp och Håbo kommuner brottas med stora problem inför valet i höst. De har till och med annonserat i lokalpress efter medlemmar, men har ändå inte tillräckligt för att fylla vallistorna.
Därmed ser det ut som om partiet inte kan ställa upp i kommunalvalet. Och svårast är situationen i Håbo kommun där partiet bara har 14 betalande medlemmar. Sten Jonsson, som är länsordförande i Folkpartiet, säger till Upplandsnytt att han tror att det kommer att gå bra, även om det på vissa håll ser lite svårt ut. Bland de medlemmar som finns idag är medelåldern hög samtidigt som det har varit svårt att engagera ungdomarna. Och det, menar Sten Jonsson, hänger ihop med att det idag finns andra beslutsfattare än politiker i samhället. Skolor och omsorg sköter sig själva i större utsträckning och ideella föreningar skäl intresse för sina egna hjärtefrågor. Samtidigt har de andra partierna rört sig mot den liberala mittfåran, som ju tidigare utgjort ett folkpartistiskt revir.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista