Långt arbete med konflikten i Knutby skola

Det har under lång tid funnits motsättningar mellan de anställda på Knutby skola som är medlemmar i filadelfiaförsamlingen och de som inte är det. Och sedan länge har konsulter varit på skolan för att minska konflikterna. Det skriver Uppsala kommun i sitt svar till Skolverket.

Knutby skola anmäldes nyligen till Skolverket av en lärare som tidigare arbetat där. Hon menade att en del av personalen använde hårdhänta metoder till exempel kunde en lärare trycka ner och hålla fast en elev på golvet.

Skolverket har efter det gjort ett oanmält besök på skolan och krävde sedan svar från kommunen om vad den vetat om problemen och vad den gjort.

Enligt det svar kommunen skrivit så har skolan arbetat med de motsättnignar som funnits mellan den personal som varit med i filadelfiaförsamlingen och de andra under lång tid.

Sedan i maj förra året arbetade en konsult med problemen på skolan och under hösten togs en personalkonsulent in. Men situationen ska inte ha blivit bättre utan enligt grundskolechefen Per Pettersson har en psykolog som var på skolan dels i augusti och dels i oktober förra året beskrivit hur klyftorna i personalgruppen ökat.

I sitt svar till skolverket skriver kommunen ockå om hur den elevassistens som enligt vad Upplandsnytt erfar ska ha gnidit in en elevs ansikte med snö, och ha tagit tag i elever hårdhänt fått sluta på skolan efter en händelse i december.

Enligt den anmälan som kommit in till skolverket från en före detta lärare på skolan så var kränkningar av elever vardag på skolan. Det kommentarar kommunen inte i sitt yttrande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista