Riksdagsledamöter stöder bönder

Nu tar flera riksdagsledamöter från länet parti för bönderna. Minskade anslag till Länsstyrelsen i år leder nämligen till försenad handläggning av böndernas bidragsansökningar, och det gör att många jordbrukare inte får ut de pengar man har rätt till i tid.
Idag samlades alltså riksdagsledamötena från länet på Länsstyrelsen i Uppsala för den årliga genomgången av de just nu hetaste frågorna som rör länet. Polisens personalsituation, processerna vad gäller djupförvaret av kärnbränsle, sociala frågor som vård och omsorg och hur man snabbare kan komma till handling vad gäller brott mot miljöbalken var alla frågor som aktualiserades. Men den punkt som väckte starkast reaktioner från riksdagsledamöterna är de neddragningar på anslagen till länsstyrelsens administration av jordbruksstödet. I år minskas anslaget med 1 miljon kronor vilket motsvarar nästan 3,5 personer på Länsstyrelsen. Detta slår i sin tur hårt mot bönderna som inte får de bidragspengar de har rätt till i tid. Och nu får lantbrukarna stöd av flera riksdagsledamöter från länet som är kritiska till dom minskade anslagen till länsstyrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".