Lidl bekräftar etablering i Gränby

Den tyska matvarukedjan Lidl bekräftar nu att de ska köpa fastigheten vid Liljeforstorg i Uppsala. Där riskerar nu alltså flera näringsidkare att bli av med sina lokaler, som vi berättat tidigare i Upplandsnytt.

Det var först när en av de drabbade, frisören Pia Bergkvist, själv ringde upp Lidl som de berättade vad som skulle hända med hennes lokaler.

- Jag tror att de kommer att göra sitt bästa för alla oss på Liljefors tog, men det är klart att jag vill vara kvar här. Vi har varit här länge och våra kunder vet att vi finns här, säger hon till Upplandsnytt.

Men Lidl uttalar sig inte. I alla fall inte till media. Ända sedan företaget började etablera sig i Sverige har deras planer och förehavanden gjorts i det tysta och så lär det nog förbli.

På Svensk handel säger man att ett företag som ska ta över en fastighet inte behöver informera de berörda om sina planer förrän själva övertagandet har skett, men Bo Falk på AP fastigheter som förvaltar fastigheten idag anser att det är brukligt att informera de berörda om att dom snart kan behöva flytta.

När vi ringer upp Lidls vd Rene Lindholm får vi ändå det svar som verkar vara standard

- Vi kommenterar aldrig våra förehavanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".