Debatträdsla bakom samarbete menar (SD)

Det är debatträdsla för Sverigedemokraternas hjärtefråga som gör att partier kan tänka sig samarbeten över blockgränsen. Det är i alla partiets egna förklaring till att många av de lokala politikerna i länet kan tänka sig att samarbeta över blockgränsen för att utesluta Sverigedemokraterna om de blir vågmästare efter valet, som vi berättade i morse i Upplandsnytt. Vad anser du om det här? Tyck till här!

Så här säger Sverigedemokraternas distriksordförande Pavel Gamov:
– De andra partierna vill helt enkelt inte ha en saklig debatt och diskussion om den misslyckade invandringspolitiken i Sverige. 

I morse kunde vi i Upplandsnytt berätta att en majoritet av de lokala partiföreträdarna i länets kommuner ansåg att dem kunde tänka sig att samarbeta över blockgränsen för att stänga ute Sverigedemokraterna. 47 politiker var tillfrågade och av dem var det tre av fyra som svarade ja på den frågan. Sverigedemokraterna själva menar alltså att det hela handlar om en debatträdsla, men det håller Miljöpartiets Anna Norrman inte med om:
– De stämmer ju inte det han säger om att vi inte har en saklig debatt. Jag uppfattar det som att Sverigedemokraterna tycker att vi inte har den debatt som de vill ha. Jag har stor respekt för de väljare som röstar på Sverigedemokraterna, men det betyder inte att jag måste samarbeta med dem, säger hon.