Barnflickan i Knutby till Ölandsbron igen

I dag har den häktade 26-åriga kvinnan i Knutbyutredningen vallats på Ölandsbron för att öka chanserna att hitta mordvapnet.

Dykningarna kommer nu att återupptas i morgon efter att ha legat nere några dagar.

Två kvinnor som enligt uppgift ska ha stannat bakom den 26-åriga kvinnan då hon kastade vapnet i Kalmarsund söks nu av polisen i Kalmar för att höras om sina iakttagelser.

Den 26-åriga kvinnans advokat Christer Söderberg säger till tidningen Nya Dagen att kvinnan reagerat mycket starkt på beskedet att församlingen ändrat inställning till den häktade pastorn. Och kvinnan ska ha sagt att hon behöver tid för att smälta den uppgiften.

Församlingens ändrade hållning gentemot den hätktade pastorn kunde bl a höras i programmet ”Kalla fakta” i Tv 4 i går då en av de andra pastorerrna Peter Gembäck berättade hur han reagerat efter att det stod klart att pastorn hade haft affärer med andra kvinnor vid sidan om sitt äktenskap.

Några pastorer och församlingsmedlemmar vände sig i går till polisen med uppgifter som av polisen betecknas som intressanta. Patrorn Kim Wincent var själv inte med men säger att uppgiftyer lämmnads som rör tiden före mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".