Besparingskraven på räddningstjänsten i Östhammar kommer ge nedskärningar.

Räddningstjänsten i Östhammar måste sänks sina prestationskrav och nedragningar av personal är nödvändig om besparingskraven på räddningstjänsten ska kunna uppfyllas.

Efter att kommunstyrelsens arbetsutskott haft möte under tisdagen står det klart att räddningstjänsten i Östhammar måste spara 2.5 miljoner kronor.

Något som innebär att Östhammar inte längre kommer ha några egna räddningsdykare och att övningstiden för räddningstjästen måste halveras enligt räddningschef Lars- Erik Falk. Besparingar som Upplandsnytt tidigare rapporterat att polisen kritisk till.

Men de här besparingarna räcker inte för att uppfylla de krav som nu ställs på räddningstjänsten. Det kommer därför att bli aktuelllt med en neddragning inom räddningsstyrkorna även om Lars- Erik Falk ännu inte kan säga vilken personal som kommer att beröras. En av följderna av besparingarna blir enligt honom att räddningstjänsten nu får sänka sina prestationskrav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".