Uppsala

Sexköpare blev rånad

Två män har dömts vid Uppsala tingsrätt till fängelse för ett rån i Uppsala för ungefär en månad sen. Mannen som rånades hade just tagit ut pengar i en bankomat för att köpa sex av en kvinna.

En man som var i Uppsala på besök träffade en ung kvinna på Flustret. De två kom överens om att mannen skulle köpa sex av kvinnan för 3500 kronor. Eftersom mannen inte hade pengarna på sig var han tvungen att gå till en bankomat för att plocka ut pengar. När han väl gjort det överfölls han i en gränd av två bekanta till kvinnan.

Mannen ska ha hotats och sedan också blivit slagen i huvudet. Han blev dessutom av med både pengar och klocka. Bara en liten stund senare kunde gärningsmännen gripas i närheten av Uppsalas centralstation.

De två angriparna döms till två års fängelse vardera och ska dessutom betala ett skadestånd till mannen på sammanlagt 29000 kronor. Däremot frias kvinnan eftersom rätten inte anser att det går att bevisa att hon var medveten om exakt vad de två medbrottslingarna skulle göra.

Den angripne mannen gick med på ett strafföreläggande om försök till köp av sexuell tjänst.