Oklart kring mordet

Det är fortfarande oklart hur pappan till 26-åriga Fadime Sahindal, som i går i Uppsala sköts ihjäl av pappan, hade fått vetskap om att Fadime befann sig i sin systers lägenhet i Gamla Uppsala.

Uppsalapolisen är just nu förtegen om detaljer i händelseförloppet. Och Fadimes advokat under tidigare rättegångar, Uppsalaadvokaten Leif Erickson, säger att Fadime var en ung kvinna som gjort ett starkt intryck på honom. Uppsalapolisen fortsätter i dag sina förhör dels med pappan som erkänt mordet, och dels med hans familj. Polisen har hittills inte velat släppa någrta detaljer om hur det kom sig att pappan fick vetskap om att Fadime befann sig i sin systers lägenhet. Polisutredningen fortgår för att kartlägga händelseförloppet, och även klarlägga vem som hjälpte pappan från platsen efter mordet. Han ska enligt uppgift ha körts därifrån i bil. Advokat Leif Erickson säger att han är förvånad över det som hänt, trots tidigare hot och misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".