Fel hos Vattenfall ger chockräkningar

Vattenfall i Uppsala kommer i dagarna att skicka ut oväntade elräkningar till 1500 av sina kunder. För de flesta kommer den extra kostanden som en chock eftersom man trott att man betalat in rätt summa för sin elförbrukning.

- Det var ju en räkning på 37000 kronor som damp ner, det kom väl som en liten chock, säger Jan Björklund, som är en av dem som drabbats.

Det som blivit fel för de andra 1500 kunderna som i likhet med Jan Björklund får den obehagliga överraskningen är, enligt Vattenfall, att de bara betalat nätavgift.

Enligt Vattenfall ska ingen kunde behöva betala mer än 20 000 kronor, men det är alltså fel. Det visar Jans räkning med önskvärd tydlighet.

Jan Björklund har under åren fått räkningarna och de har sett ut att vara helt i sin ordning. Han är själv företagare och förstår att Vattenfall vill ta betalt för den el de levererat, men att de gör på det här viset tycker han är skandal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".