Budo

Lyckat Budo-SM på Fyrishov

Under helgen avgjordes Budo-SM på Fyrishov i Uppsala. För första gången samlades vapenarterna Kendo, Kyudo, Iado, Jodo och Naginata på samma mästerskap, för att tillsammans fira att Budoförbundet firar sitt 50 årsjubileum.

Budo handlar framförallt om att disciplinera kropp och själ genom koncentrerad träning. Detta hindrar dock inte uttövarna från att testa sina färdigheter mot varandra, något som är både roligt och imponernade att se.

Uttövare från hela Sverige samlades och det blev hårda duster i vissa av arterna. Trots detta lyckades KFUM Uppsala Kendo knipa silvret i lagtävlingen. Vilket var väldigt passande då de, utöver att få arrangera ett mästerskap, fick fira sitt 25 årsjubileum med en medalj.

En annan uppländsk medaljör var Erik Klinthage som efter många försök nu till slut tog hem guldet i Naginata. Han var såklart mycket nöjd efter tävlingen, men höll sig fortfarande disciplinerad. Något som gällde för den absoluta majoriteten av mästerskapsdeltagarna, budouttövare som de är, snarare än tävlande.