"Kommunala pengar ska inte göra Allians-propaganda"

Det är inte okej att göra partipolitisk reklam för kommunala pengar. Det tycker Miljöpartiets ordförande i Uppsala län, Maria Gardfjell, som har anmält en tidningsbilaga från Vård och bildning i Uppsala kommun till kommunrevisionen. Vad tycker du?

– Jag blev faktiskt oerhört förvånad att man gör ett sånt här grovt misstag. Kommunens pengar ska faktiskt inte användas till att göra propaganda för Alliansen, säger Maria Gardfjell (MP).

I en tidningsbilaga utgiven av Vård och bildning i Uppsala kommun skriver Folkpartisten och Vård och bildnings ordförande Fredrik Sjöberg inledningsvis i en ledare: "Skola i världsklass - Så ser Alliansens vision om utbildningen i Uppsala ut". Den formuleringen har nu fått Maria Gardfjell att anmäla tidningsbilagan till kommunrevisionen.

Hon anser alltså att Alliansen genom Fredrik Sjöbergs ledare gör valpropaganda - och att detta är olämpligt eftersom tidningsbilagan finansierats av Uppsala kommun, och eftersom att den riktar sig till ungdomar.

Men Fredrik Sjöberg håller inte med.

– Kommunen är ju politiskt styrd, och det är Alliansen som styr, följaktligen är det alliansens politik som just nu genomförs. På så sätt är det ett förtydligande av att det är Alliansen som har gett det här uppdraget. Sen hoppas jag att vi har så bra skola i världsklass att de unga förstår vad som är Allians, vad som är rögrönt, och vad som är opolitiskt, säger Fredrik Sjöberg (FP), ordförande i Vård och bildning i Uppsala kommun.