Fyrishov vill ha ny hall

Det kommunala bolaget Fyrishov i Uppsala vill bygga en ny hall vid den befintliga bad- och fritidsanläggningen. Den skulle kosta 100 miljoner att bygga och vara möjlig att användas också för musikevenemang för upp till 3000 besökare. Dagens anläggning är alltför trång, säger Fyrishovs vd Liisa Hundertmark Eriksson.

Om Fyrishov-bolaget behöver pengar från Uppsala kommun för att klara investeringen vill inte Liisa Hundertmark Eriksson svara på.

-Jag kan inte svara på frågor om ekonomin ännu, det är för tidigt. Men jag tror att en ny hall skulle bli lönsam för Uppsalas del i ett samhällsperspektiv.

Liisa Hundertmark Eriksson tycker att det är olyckligt om planerna på en ny hall kopplas samman med planeringen för ett Musikens hus vid Vaksala torg.

-Även om vi också har en del musikevenemang handlar det om olika typer av kärnverksamhet. Vår inriktning gäller ju i första hand bad och sport. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista