Knutbykvinna begär skadestånd

Den 26-åriga kvinna från Knutby som greps samtidigt som den misstänkta pastorn från församligen, och satt häktad under en tid innan hon släpptes, planerar att begära ett stort skadestånd av staten.

Medias bevakning av henne blev en kalldusch och hon är chockad efter att ha tagit del av allt som skrivits om henne, säger advokat Roger Häggqvist till Upplandsnytt. Än så länge är misstankarna mot henne inte avskrivna, men mycket pekar på att det aldrig kommer att väckas åtal mot henne, och då kan hon alltså begära skadestånd för den tid hon satt häktad.

I dag förlängdes även tiden för den rättspykiatriska undersökningen av den kvinna som erkänt mordet och mordförsöket i Knutby. Orsaken är att läkarna behöver ytterligare material från förundersökningen för att bedöma hennes handlingar och sinnestillstånd. Undersökningen skulle egentligen ha avslutats den här veckan, men läkarna har begärt anstånd med sin rapport till den 26 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".