Fp i Knivsta vill folkomrösta

Folkpartiet i Knivsta vill anordna en folkomröstning samtidigt som det är val till EU-parlamentet i juni. Problemet är bara att de inte bestämt sig för vad de tycker att knivstaborna ska rösta om.

Catarina Winninge är grupledare för folkpartiet i fullmäktige som lämnat in motionen om att ordna en folkomröstning. Hon säger att folkomröstning är en viktig del i en demokrati och att man visst kan planera en folkomröstning även o mman intev et vad man ska rösta om.

Förra gången det var val till EU-parlamentet så var det samtidigt folkomröstning i Knivsta. Då var frågan om Knivsta skulle bli en egen kommun. Den frågan engagerade många och och det visade sig i att många gick och till valurnorna och också röstade i parlamenstvalet.

Det här vill nu folkpartiet upprepa. Problemet är nu att partiet inte har bestämt sig för en fråga och att de tär bråttom nu. Fullmäktgie måste bestämma det här i morgon om det ska kunna bli någon omröstning.

De frågor som Folkpartiet har föreslagit att knivstaborna skulle kunna rösta om är om Knivsta ska trycka på Systembolaget för att få en butik i Knivsta eller om knivstaborna skulle kunna tänka sig en skattehöjning för att betala en utbyggnad av sporthallen.

Om partiet får med sig några andra partier är än så länge oklart. Socialdemokraten Lars Berglöf säger hans parti  kanske kan säga ja till att rösta om en skattehöjning för en utbyggnad av sporthallen. Han är dock inte odelat positiv till folkomröstningsförslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".