1 av 2
2 av 2
SR Upplands opinionsundersökning

"Frågan är så komplex"

Reaktioner kommer nu på Sveriges Radio Upplands opinionsundersökning som visar att varken motståndare eller förespråkare för en civilflygplats på Ärna i Uppsala har lyckats vinna över en majoritet av Uppsalaborna på sin sida.

 Motståndaren Eva-Lena Volk säger så här om det:

- Frågan är så komplex och vi som har drivit detta, folk som är närboende, eller aktiva i det civila samhälet, har med stort engagemang, men kanske inte med samma resurser fört debatten, säger Eva-Lena Volk

Magnus Åkerman, vid Handelskammaren i Uppsala är för civilflyg på Ärna, tycker att man ska komma ihåg att det här inte är en fråga som ytterst ska avgöras av opinionen utan att det handlar om en entreprenör som vill starta en verksamhet och som ska bedömas enligt lagen.

- Sen tror jag naturligtvis att vi kankse måste se över det här och lyfta fram fördelarna, säger Magnus Åkerman.

Bland de som kommenterat här på webben framförs åsikter både för och emot civilflyg.

En person skriver att Eva-Lena Volk får fram en poäng: att ju mer folk lär sig och ju mer de tänker själva, desto mer kritiska verkar de bli mot det absurda civilflygsprojektet på Ärna. En annan skriver att det är bra för Uppsala med civilflyg på ärna, mer arbetstillfällen, bra för turismen och näringslivet.

576 Uppsalabor har svarat på frågan som vi ställt med hjälp av Novus. Felmarginalen är enligt Novus tre procentenheter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".