Thilde Höök. Foto: Maja Suslin/Scanpix
Fångarna på fortet

"Jag är extremt tävlingsinriktad"

Efter lite betänketid sa Thilde Höök ja till att medverka i tv-programmet Fångarna på fortet i TV4. Hon kommer tävla i laget med andra bönder från dokusåpan "Bonde söker fru".

– Det finns en obokad vecka i sommar, och de lyckades lägga inspelningen just då, så jag hade en jäkla tur helt enkelt, säger Thilde Höök.

Thilde, som driver en hästgård i norduppland, blev känd för svenska folket när hon förra året medverkade i dokusåpan "Bonde söker fru". Hon hade inga större betänkligheter över att tacka ja till att tävla i tv.

– Jag älskar lek- och tävlingsbiten. Jag följde Fångarna på fortet när jag var liten, och har tänkt att jag skulle vilja åka iväg på något sånt tillsammans med ett kompisgäng, och nu får jag chansen på riktigt.

Finns det ingenting du är rädd för?
Det är ju fall från höga höjder, ormar, spindlar, man kan få klaustrofobi...

– Som tur är jag inte höjdrädd eller rädd för ormar, men skulle jag tvingas kräla runt bland fluglarver eller äta något äckligt... Det skulle jag tycka vara jobbigt, säger Thilde Höök. Där går min gräns.

Men om många står och hejar på?

– Då gör jag vad som helst, säger Thilde och skrattar. Det gäller ju verkligen att inte stå där och banga ur. Jag hoppas bara att jag inte utsätts för något jag inte tycker om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".