Två begärs häktade för Librobäcksmordet

Åklagaren har nu begärt två personer häktade misstänkta för inblandning i Librobäcksmordet då en 25-årig man från Uppsala hittades död på ett industriområde.

De två som är 25-års åldern begärs häktade för mord alternativt medhjälp till mord. Samtidigt släpptes en tredje man som suttit anhållen för inblandning i mordet.

Det är nästan på dagen två år sedan, den 25 februari 2002, som en död man hittades i Librobäck. Kroppen upptäcktes av en person som var ute och gick med sin hund i området. Den döde mannen låg där plogbilarna brukar åka och tippa av snö och han visade sig vara skjuten i huvudet. Kort därefter anhölls två personer misstänka för mordet. En av dem satt också häktad en tid, men polisen saknade tillräckliga bevis och utredningen las ned. Fallet ansågs olöst.

Men så nu i måndags togs ett stort antal personer in till förhör av Uppsalapolisen som också gjort flera husrannsakningar. Tre män i 25-årsåldern anhölls misstänkta för mord och medhjälp till mord. Två av dem är samma personer som tidigare suttit anhållna misstänkta för brottet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".