Stök och bråk i Uppland

Gårdagskvällen och natten har varit mycket stökig runtom i Uppland. Många har omhändertagits för fylleri, men det har även skett ett stort antal misshandelsfall. Sammanlagt har ungefär 25 personer omhändertagits för fylleri.

Två män 22 och 26 år gamla, hamnade i bråk med både serveringspersonal och en ordningsvakt på en krog i Uppsala. Enligt polisen har de två slagit personalen och sen hotat vakten. De togs in av polisen, men har sen släppts efter förhör.

En vakt misshandlades även på en annan krog i centrala Uppsala. Tre personer ska ha gett sig på honom och slagit honom med ett tillhygge så illa att han fick föras till sjukhus. De tre gärningsmännen kunde gripas.

En man i Enköping slogs så allvarligt i ansiktet att han fick åka in till sjukhus för att sy.

En man och en kvinna greps efter att de försökt stjäla en bil i stadsdelen Salabacke i Uppsala. De har nu släppts men är fortfarande misstänkta enligt polisen.

Det har under natten även skett ett inbrott hos en bilhandlare i Tierp. Någon har försökt stjäla en fyrhjuling och en moped, men inte lyckats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".