1 av 2
Foto: Astrid Iselidh/SR
2 av 2
Lars H Eriksson. Foto: Astrid Iselidh/SR

Unik båteskader i Uppsalas gästhamn

Efter en gemensam färd från Skarholmen samlades i går allt från kanoter till segelbåtar längs Fyrisån i gästhamnen vid Stadsparken. Det var Uppsala SjösportsFöreningars Samarbetskommitté som arrangerat en båteskader för att synliggöra båtsporten och dess villkor i Uppsala.

Lars H Eriksson är ordförande i SjösportsFöreningars Samarbetskommitté berättade att det var premiär:
– Ja det är faktiskt första gången det är så här många båtar i hamnen samtidigt. Och det är första gången som vi som organisation arrangerar det här. Det var över 40 anmälda från början, men det verkar som om flera har hängt på under dagen. Så det är minst 40, troligen flera. Allt från kanoter till större båtar.

Varför är det så viktigt för er att synliggöra er?
– Vi tycker att det är väldigt viktigt för den framtida planeringen att planerarna känner till att det är ett så stort båtliv och vilka behov vi har för att kunna utveckla båtsporten i Uppsala. Vi har gäster med oss från kommunen, kommunalråd och stadsdirektör som har fått se och närma sig Uppsala från sjösidan. Så vi har hunnit berätta lite för dem på vägen vad vi tycker att man kanske borde tänka på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".