Man rånad i sitt hem i Roslagen

I Norrtälje kommun har det i natt begåtts flera grova våldsbrott. På Stora Torget blev en 19-åring knivskuren och i Roslagen rånades en man i 55-års åldern i sitt hem.

Det var vid två-tiden i natt som två män bröt sig in i en fastighet i Roslagen. Inne i i fastigheten fanns husets ägare, en man i 55-års åldern. Rånarna som var beväpnade och delvis maskerade hotade honom och tvingade till sig olika värdeföremål. Han misshandlades också men kunde sen själv larma polisen.

Rånarna uppges vara i 30-40 års åldern. Ännu har ingen gripits men polisen har gått hopp om att kunna gripa dom.

Den knivskadade 19-åringen fick sina skador efter ett bråk på Stora Torget. Det var vid halv tolv-tiden i går kväll som det uppstod bråk mellan 19-åringen och en man i 25-års åldern. De slutade med att 19-åringen knivskars i huvudet och i magen. Han är dock inte allvarligt skadad.

De två känner inte varandra sen tidigare men polisen har fått ett bra signalament på gärningsmannen.

Och lite längre bort, vid bensinstationen vid Statshotellet , utsattes en man i 20-års åldern i natt för en misshandel. Två andra män i samma ålder är misstänkta för att brottet. Även här har polisen gott hopp om att få fast förövarna. Hela händelsen har sannolikt filmats av en övervakningskamera som finns i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista