Borgerliga vill sälja ut Knivsta-simhall

Den borgerliga majoriteten i Knivsta öppnar nu för att privatisera stora delar av den kommunala sim-och sporthallen Hälsohuset.

I veckan togs beslutet att utreda om sportanläggningen kan få privata ägare.
- Med den ekonomi som kommunen har, så måste vi ju fundera lite på vad är det som vi vill satsa våra pengar på, och är det så att vi kan hitta andra former här som gör att vi kan erbjuda den här servicen, men kanske lämna ett mindre kommunbidrag,  säger Camilla Westerborn, folkpartist i Knivsta. 

Två miljoner kronor, ungefär, kommer Knivsta kommun i år att lägga ut på sitt Hälsohus. Det är bland annat för att skoleleverna ska kunna simma på förmiddagarna. Den borgerliga majoriteteten och det lokala partiet Knivsta.nu vill nu utreda om det är en bra ide att ta in nya ägare till simhallen och gymet. Men socialdemokraten Lars Berglöf hyser till exempel farhågor kring simhallen:
- Det kan bli så att man prioriterar bort skolan och säger att iställer säljer vi de här timmarna till andra, som betalar mer.
Det är synd att man ska lägga ner krut på sådana här frågor som egentligen, när det fungerar skapligt, om man istället kunde hitta former för att göra det ännu bättre, så att göra sig av med en sådan här verksamhet, jag förstår inte, säger han.

Kontakta reportern
lisen.forsberg@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".