Vattenfall anmäls för kommunmuta

Vattenfall har polisanmälts för bestickning för att de beslutat att skänka en konsertflygel till anläggningen. Magnus Anckarman från Aktionsgruppen Rädda Kvarteret Gerd tycker att flygeln skulle kunna var en muta.

Förra veckan berättade vd:n för Musikens hus AB att anläggnigen fått sin första sponsor. Vattenfall hade beslutat att skänka en konsertflygel till huset om det blir verklighet.

När  Magnus Anckarman i aktionsgruppen Rädda kvartetet Gerd fick reda på detta valde han att gå till polisen. Han tycker att Vattenfall inte borde få ge kommunen gåvor eftersom kommunen är en av Vattenfalls stora kunder.

Han är orolig för att en sån här stor gåva skulle påverka kommunen. Uppsalapolisen, har ännu inte börjat titta på ärendet.

Gerold Lange, vd för Vattenfall i Uppsala vill inte kommentera anmälan idag, Men Torbjörn Linde som arbetar på Institutet mot Mutor tycker inte att det låter som att Vattenfall skulle ha gjort något brottsligt eftersom en muta måste vara riktad till en enskild person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista