Bahco flyttar huvudkontoret till Enköping

Verktygstillverkaren Bahco ska flytta huvudkontoret från Sandviken till Enköping. Anledning till flytten, som sker den 1 april, är att Bahco vill samla koncernledningen och sälj- och marknadsorganisationen på samma plats.

För 118 år sedan,1886, började Bahco Group AB att tillverka sågar under namnet ”fisk och krok”. Det var uppfinnaren och Enköpingsbon JP Johansson som drog igång verksamheten. 1892 började Bahco tillverka skiftnycklar och eftersom har verksamheten expanderat.

Idag har Bahco ett brett sortiment handverktyg. Bahco är verksam i mer än 40 länder och och har 2500 anställda. När nu Bahco flyttar sitt huvudkontor från Sandviken till Enköping hoppas man på att stärka sin position som ett ledande företag.

Fytten innebär också ett 20-tal nya tjänster inom koncernledningen. Trots en omsättning på nära tre miljarder per år har Bahco varit tvugna att varsla folk. Senast 2003 fick 33 personer gå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".