Pastorn misstänkt för båda fruarnas död

Den häktade pastorn från Knutby är nu misstänkt för att ligga bakom båda sina fruars död. I dag delgav polisen honom misstanke om mord på sin första hustru, som dog 1999.

1999 avskrev Uppsalapolisen dödsfallet som en olycka, efter en relativt omfattande utredning. Polisen hittade då ingen annan förklaring än att hon hade ramlat i badrummet och slagit huvudet i en kran.

Men i och med att pastorns andra hustru den 10 januari i år hittades mördad väcktes polisens misstankar på allvar mot pastorn också för det första dödsfallet, och efter en tid bestämde polisen att återuppta den gamla utredningen.

Och den senaste tidens analyser av materialet i den gamla utredningen tillsammans med det som framkommit under förhör med olika personer har lett fram till att pastorn i dag delgetts misstanke om mord på första frun.

Pastorn delgavs också i dag misstanke om försök till mord på sin andra hustru redan i november i fjol. Det var då som den häktade barnflickan i familjen överföll pastorns andra fru med flera hammarslag mot hennes huvud, men pastorns fru överlevde den gången, för att i stället hittas död på lördagsmorgonnen den 10 januari i år.

Polisen har alltså nu kommit fram till att pastorn ligger bakom också attacken med hammarn, även om man inte misstänker att pastorn själv höll i hammaren.

Polisen meddelar också att den revolver av kaliber 38 som hittades efter dykningar vid Ölandsbron den 17 februari är den revolver som användes vid mordet och mordförsöket den 10 januari i Knutby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".